Accordions

Програма „Разкажи ми приказка”

Програма „Разкажи ми приказка” е насочена към читателската аудитория на 5-8 годишни деца. Тя дава възможност за един по-приятен първи досег на децата с библиотеката. В тази програма обучаваме децата как трябва да се отнасят с книгите, запознаваме ги с правилата за ползване на библиотеката, разликата между библиотека и книжарница, какво представлява нашата библиотека и как да станат читатели. По тази програма работим с всички училища и детски градини целогодишно. Програмата се реализира от екипа на Детски отдел.

Програма „ Един учебен час в библиотеката“

 

Програма „ Един учебен час в библиотеката“ се осъществява съвместно с училищата от града. Чрез тази програма библиотеката се утвърждава като партньор посредством разработване на тематични презентации и допълнителна литература в помощ на учебния процес.

По тази програма работим с всички училища целогодишно. Програмата се реализира от екипа на отдел „Читални“.

Програма „Забавно лято в библиотеката“

Програма „Забавно лято в библиотеката“- програмата има за цел забавното и полезно осмисляне на свободното време на децата през лятото по предварително изготвена програма на занятията. Програмата се реализира от екипа на Детски отдел.

„Маратон на четенето“

Маратон на четенето“ е програма за лятно четене със състезателен характер. Открива се около 23 април и продължава до 31 август. Програмата се реализира от екипа на Детски отдел.

„Радичкови дни“

Радичкови дни“ - Традиционно РБ „Гео Милев“- Монтана провежда Радичкови дни. В дните около 24 октомври библиотеката реализира разнообразни инициативи, свързани с творчеството на писателя Йордан Радичков.

„Извън стените на библиотеката“

Извън стените на библиотеката“- популяризиране на фонда и услугите на библиотеката в парковете на гр. Монтана.