/ / Новини/ 0 comments

 
 
РБ „Гео Милев“, мястото в което се съхраняват десетки хиляди заглавия от световната литература, на 7 октомври ще бъде част от „Нощ на литературата“.
Тази година, за девети пореден път, България се включва в Европейската нощ на литературата. В културното събитие ще участват 14 български града.
В Нощта на литературата, в Монтана, по едно и също време, откъси от произведения на съвременни европейски автори, ще се четат в РБ „Гео Милев“, Регионален исторически музей и Художествена галерия „Кирил Петров“.
В РБ „Гео Милев“, на 7 октомври от 18:00 часа, ще представим творби на автори от Австрия, Италия, Македония, Полша, Португалия, Словения и Франция.
В ролята на четци ще влязат : Иво Иванов – председател на ОбС – Монтана, Мартен Калеев – писател, Анелия Иванова – Тодорова – директор на РБ „Гео Милев“, Ангелина Емилова – директор на Държавен архив, Зофия Сердева – психолог, Мими Цочева – педагог и Светлана Трашлиева – журналист.
Скъпи, приятели,
Каним ви в сряда вечерта, в уютната обстановка на зала „Изкуство“, разположени на дистанция и с маски, да станем част от четящите европейци и да се насладим на едно незабравимо културно изживяване.
На 7 октомври /сряда/ в 18:00 часа започва Нощта на литературата.
Share this Post

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*